Βρυσοχώρι

«επισκέπτης»

... Η περιοχή προσφέρεται για μακρινούς περιπάτους και ορειβασία είτε προς την Τσούκα Ρόσσα είτε προς την Δρακόλιμνη και την Γκαμήλα. Η διαδρομή από το Βρυσοχώρι προς την Τσούκα Ρόσσα και από κει μέσω Νεραϊδόβρυσης και του στενού του Καρτερού στη Δρακόλιμνη και την Γκαμήλα είναι επίπονη αλλά γεμάτη συγκινήσεις. Παρά τις πολλές ώρες πορείας, περίπου οκτώ, θεωρείται σαν μια από τις καλύτερες ορειβατικές διασχίσεις.

Στο Βρυσοχώρι υπάρχει ''Μορφωτικός & Ορειβατικός Σύλλογος'' απ' όπου μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες για τις όποιες περιπλανήσεις μας στη γύρω περιοχή.

Λίγο πιο κάτω από το Βρυσοχώρι, κυλά ο Αώος που προσφέρεται για μπάνιο το καλοκαίρι, αν και όχι πάντοτε. Από δω μια γέφυρα συνδέει το Ζαγόρι με τα χωριά του Σμόλικα και την Κόνιτσα. Η γέφυρα είχε πέσει το 1998, αλλά πιστεύω ότι θα έχει πλέον κατασκευαστεί νέα.

Γυρίζοντας πίσω μετά το Βρυσοχώρι συναντάμε το Ηλιοχώρι, όπου επιβάλλεται μια στάση, για να θαυμάσουμε τον τεράστιο πλάτανο με διάμετρο πάνω από 10 μέτρα, ένα μνημειώδες έργο της φύσης. ....